Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g basmati rice
- 60 g red lentils
- 1100 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp vinegar
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 80 g short dried pasta (e.g. elbow macaroni)
-
50
g cooked chickpeas, rinsed (weight after draining)
(optioneel)
of 50 g canned chickpeas, rinsed (weight after draining) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1330 kJ / 318 kcal
- Eiwitten
- 10.1 g
- Koolhydraten
- 55.1 g
- Vetten
- 6.4 g
Alternatieve recepten
Allergen-friendly Mushroom Risotto
1h 20 min
Baked Mushroom Empanadas
1h 50 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Okra and meat stew (bamia)
1h
Chicken with rice
1h
Chicken tagine with honey and prunes
40 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min