Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g basmati rice
- 60 g red lentils
- 1100 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp vinegar
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 80 g short dried pasta (e.g. elbow macaroni)
-
50
g cooked chickpeas, rinsed (weight after draining)
(optioneel)
of 50 g canned chickpeas, rinsed (weight after draining) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1330 kJ / 318 kcal
- Eiwitten
- 10.1 g
- Koolhydraten
- 55.1 g
- Vetten
- 6.4 g
Alternatieve recepten
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Spinach Fatayers
2h
Semolina cake (namoura)
1h 50 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 min
Okra and meat stew (bamia)
1 godz.
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min
Fatayer with cheese and mint
2h 15min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min