Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g onions, cut into quarters
- 40 g sunflower oil, plus extra for frying
- 300 g lentils
- 1600 g water
- 2 tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
-
50
g Egyptian rice, rinsed
of 50 g short-grain rice, rinsed - 10 g olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2477 kJ / 592 kcal
- Eiwitten
- 18.9 g
- Koolhydraten
- 54.1 g
- Vetten
- 33.4 g
Alternatieve recepten
Arabian ice cream
10h 25 min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Fish tagine with tahini
1h 15 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Arseeyah
50min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min