Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g brown onion, cut into thin slices
- 200 g brown onion, cut into pieces
- 60 g sunflower oil, plus extra for frying
- 300 g dried lentils (brown)
- 1600 g water
- 2 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground white pepper, plus extra to taste
- 50 g basmati rice, rinsed
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1417.1 kJ / 337.4 kcal
- Eiwitten
- 13.7 g
- Koolhydraten
- 33.9 g
- Vetten
- 14.4 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 941.7 mg
Alternatieve recepten
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Samke harra
35 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Freekeh pilaf with broad beans
1 Std.
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Tarator (tahini dip)
5min