Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g olive oil
- 50 g soy sauce
- ½ tsp brown sugar
- 1 lemon, zest and juice
- 4 skinless salmon fillets (150-180 g each)
- 100 g eschalots, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 100 g leek, white part only, cut into pieces
- 20 - 30 g fresh ginger, peeled (optioneel)
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 350 g frozen green peas
- 450 g water
- 2 tsp salt
- 400 g broccoli
- 2 pinches ground black pepper
- 50 - 100 g pouring (whipping) cream, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2782 kJ / 664 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 9.4 g
Alternatieve recepten
Tuna nicoise salad (gut health)
1 Std. 15 Min
Pea and ginger soup, Lemon salmon with broccoli
50min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Steamed salmon with broccoli pesto
25min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Whole cauliflower with pea purée
40 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Broad bean bruschetta
30 min
Salmon rice bowl (gut health)
45 min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Jambalaya
35min
Salmon with yoghurt dressing
55min