Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 70 g cashews, dry roasted or activated, plus extra to serve (see Tips)
- 180 g onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 50 g celery, cut into pieces (3 cm)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to serve
- 600 g beetroot, washed, trimmed and cut into pieces (2-3 cm - see Tips)
- 2 apple, unpeeled and cored; 1 cut into quarters, 1 cut into julienne, to serve
- 550 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- 50 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- watercress, to serve (optional)
- kefir milk, to serve (optional - see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 821.8 kJ / 195.7 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 15.7 g
- Vetten
- 11.4 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 5.5 g
- Natrium
- 203 mg
Alternatieve recepten
Carrot and coriander soup
30min
Spicy cauliflower soup
20min
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50min
Thai green broccoli and spinach soup
25min
Curried carrot and ginger soup
40min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Zucchini soup
25min
Mushroom soup
30min
Broccoli almond soup
30min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Broccoli soup with sage oil
30min
Pumpkin and ginger soup
35min