Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1-2 tablespoons extra for frying
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 leek (approx. 160 g), white part only, cut into slices
- 2 potatoes (approx. 200 g), peeled and cut into pieces (3-5 cm)
- 1 tsp ground turmeric (see Tips)
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground chilli (optional)
- 500 g cauliflower, broken into small florets
- 800 g liquid chicken stock (see Tips)
- ¼ tsp salt, to taste (see Tips)
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 brown onion, cut into thin slices, for garnishing
- 40 g cashews, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1138.4 kJ / 271 kcal
- Eiwitten
- 11.9 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 17.2 g
- Vezels
- 7.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pumpkin and ginger soup
35min
Spicy cauliflower soup
20 min
Coconut and quinoa porridge with toasted almonds
30min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20h 15min
Broccoli almond soup
30min
Thai green broccoli and spinach soup
25 min
Pea and garden mint fritters
25 min
Hearty seven vegetable soup
30min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Broccoli soup with sage oil
30min
Indian spiced sweet potato soup
25 min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min