Compatibele versies
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salsa verde
- 1 garlic clove
- 4 anchovy fillets, drained
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 20 - 30 g radish leaves (reserve the radishes for the salad)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 1 tsp Worcestershire sauce
- ½ tsp smoked paprika
- 2 pinches curry powder
- 2 pinches cayenne pepper
- 10 fresh chives, finely chopped
- 1 tbsp baby pickled capers, rinsed and drained
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
Fish and quinoa salad
- 150 g tri-colour quinoa
- 1100 g water, plus extra to soak
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ lemon, cut into 4 slices
- 1 whole white fish (see Tips)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 30 g mixed salad leaves
- 1 Granny Smith apple, cut into matchsticks
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2385.5 kJ / 568 kcal
- Eiwitten
- 57.8 g
- Koolhydraten
- 30.1 g
- Vetten
- 22.2 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 7.7 g
- Natrium
- 2066 mg
Alternatieve recepten
Salmon niçoise salad
35 min
Steamed snapper, black beans and rice
1h 10min
Salsa verde
5 min
Sunny gazpacho
25 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 min
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35 min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1h 10min
Sardines with tomato couscous
55 min
Butternut pumpkin soup, fish with rice and vegetables, apple-pear crumble
1h
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min