Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g day old sourdough bread, torn into pieces
- 1 lemon, zest only, no white pith, peeled into strips (1 x 4 cm)
- 1 tbsp salted capers, rinsed and drained
- 40 g raw almonds
- 1 tsp sweet paprika
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 1 tbsp unsalted butter
- 1 tbsp olive oil, plus extra for garnishing
- 500 g water, plus extra for cooling
- 2 bunches asparagus, woody ends trimmed
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 598.8 kJ / 142.5 kcal
- Eiwitten
- 3.9 g
- Koolhydraten
- 5.9 g
- Vetten
- 11.2 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 62.7 mg
Alternatieve recepten
Steamed prawns or scallops
20min
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Steamed fish with green mash
50min
Steamed beetroot with creamy walnut sauce
1 godz.
Oysters Kilpatrick
15min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Green bean bundles, potatoes and thyme butter
50min
Steamed corn with chipotle mayonnaise and coriander salsa
45 min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 godz.
Steamed greens with lemon feta
20min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 godz.
Potatoes and green beans with parsley pesto
35min