Apparaten en accessoires
Semolina cake (namoura)
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 50min
12 portions
Ingrediënten
Semolina cake
-
butter cut in pieces, plus extra for greasing50 g
-
sugar200 g
-
yoghurt400 g
-
medium wheat semolina450 g
-
fine semolina150 g
-
baking powder1 tsp
Syrup
-
water100 g
-
sugar300 g
-
blossom water1 tsp
-
rose water (optioneel)1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Assembly and baking
-
blanched almond12
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Eiwitten
7.6 g
Calorieën
1820 kJ /
435 kcal
Vetten
7.7 g
Koolhydraten
83.8 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Marble cake
2u.
Fatayer (spinach turnovers)
1u. 35min
Kashta cream
10min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3u.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2u.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2u. 45min
Arseeyah
50min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1u. 35min
Gazelle horns
1u.
Chicken pastilla
1u. 10min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13u. 30min