Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Semolina cake
- 50 g butter, cut in pieces, plus extra for greasing
- 200 g sugar
- 400 g yoghurt
- 450 g medium wheat semolina
- 150 g fine semolina
- 1 tsp baking powder
Syrup
- 100 g water
- 300 g sugar
- 1 tsp blossom water
- 1 tsp rose water (optioneel)
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed
Assembly and baking
- 12 blanched almonds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1820 kJ / 435 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 83.8 g
- Vetten
- 7.7 g
Alternatieve recepten
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Garlic dip (toum)
15 min
Cheese sambousek
1h 45min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min