Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1400 g water
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 400 g dried brown lentils
- 100 g long grain white rice
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp tomato paste (optional)
- 15 g vinegar
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1603.9 kJ / 383.4 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 58.8 g
- Vetten
- 9.2 g
- Verzadigd vet
- 1.3 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 331.8 mg
Alternatieve recepten
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Freekeh pilaf with broad beans
1h
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Tarator (tahini dip)
5min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min