Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batbout dough
- 320 g water
- 2 Tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
of 1 heaped tsp dried yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina, durum wheat
- 1 ½ tsp fine sea salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat for stewing, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 111 g
- Vetten
- 41 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken Pastilla
1h 25min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50min
Lamb Kebobs
3h
Chicken Akhni
1h 30min
Kofta Curry
1sa 10 dk
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55 min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 Std.
Persian Flatbreads
1h 45min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min