Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 260 g water
- 1000 g lamb meat shoulder or leg, boneless, diced (2-3 cm)
- 10 cardamom pods
- 2 dried bay leaves
- 6 cloves
- 10 black peppercorns
- ¼ cinnamon stick
- 20 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g onions, quartered
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 4 tsp paprika
- ¼ - 1 tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 100 g plain yoghurt
- 1 tsp garam masala, for garnishing
- ½ tsp ground black pepper, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2010 kJ / 480 kcal
- Eiwitten
- 31.9 g
- Koolhydraten
- 7.9 g
- Vetten
- 35.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Tikka Paste
1h
Prawn Bhuna
30min
Chicken Jalfrezi
1h
Beef Madras
1h 30min
Chicken Saag
50min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Chicken Tikka Masala
45min
Lamb Keema with Peas
1h