Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 260 g water
- 1000 g lamb meat shoulder or leg, boneless, diced (2-3 cm)
- 10 cardamom pods
- 2 dried bay leaves
- 6 cloves
- 10 black peppercorns
- ¼ cinnamon stick
- 20 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g onions, quartered
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 4 tsp paprika
- ¼ - 1 tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 100 g plain yoghurt
- 1 tsp garam masala, for garnishing
- ½ tsp ground black pepper, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2010 kJ / 480 kcal
- Eiwitten
- 31.9 g
- Koolhydraten
- 7.9 g
- Vetten
- 35.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef Madras
1 godz. 30 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Chicken Saag
50min
Lamb Korma
4h
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Jungli Laal Maas
5 Std.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Prawn Bhuna
30min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 godz. 30 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min