Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry Powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 40 g long grain rice
- 2 Tbsp dried fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 cloves
- 10 dried curry leaves
- 1 cinnamon stick
Beef Curry
- 6 cardamom pods
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp ground fenugreek
- 12 cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 onion, quartered
- 4 garlic cloves
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only
- 2 fresh red chillies, deseeded
-
50
g olive oil
of 50 g ghee - 1 tsp ground turmeric
- 12 dried curry leaves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1000 g braising steak, cubed (3 cm)
- 400 g coconut milk
- 2 tsp fine sea salt
- 2 Tbsp vinegar
- rice, steamed, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2564 kJ / 612 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Saag
50min
Tikka Paste
1h
Butter Chicken
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Beef Korma
2hod. 25min
Lamb Keema with Peas
1h
Lamb Rogan Josh
1h 45 min
Keralan Fish Curry
30 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Prawn Bhuna
30 min