Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Tbsp peanut oil
- 1000 g stewing steak, cut in pieces (3 cm)
- 5 g coriander seeds
- 5 g cumin seeds
- 5 g dried fennel seeds
- 10 g fine sea salt
- 5 g black peppercorns
- 240 g onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 2 fresh lemon grass, white part only, cut in pieces
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g fresh galangal, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 fresh red chillies, halved, deseeded
- 50 g water
- 800 g coconut cream
- 1 Tbsp tamarind paste
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3676.6 kJ / 878.7 kcal
- Eiwitten
- 62.4 g
- Koolhydraten
- 31.1 g
- Vetten
- 57.5 g
- Verzadigd vet
- 43.3 g
- Vezels
- 5.1 g
- Natrium
- 1243.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Chicken Saag
50min
Green Curry Chicken
55min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Prawn Xacuti
1h 20min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Beef Korma
2 godz. 25 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 godz. 30 min
Madras Curry Powder
5 Min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Keema with Peas
1h
Lamb Rogan Josh
1h 45min