
Compatibele versies
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coconut Roti
- 350 g plain flour plus extra for dusting
- 200 g fresh coconut (see tips)
- 100 g water lukewarm
- ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
- 2 Tbsp oil plus extra for frying
Kuruma Iraichchi
- 750 g beef chuck steak, boneless diced (approx. 3 cm)
- 2 tsp fine sea salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper to taste
- 1 Tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp dried fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 - 5 bird's eye chillies, fresh deseeded if preferred
- 2 onions quartered
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves tied in a knot
- 2 Tbsp white wine vinegar
- 1 fresh lemon grass halved
- 1 Tbsp tomato purée
- 270 g coconut cream
- 1 Tbsp ghee
- 1 lime cut in wedges for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 727 kcal / 3054 kJ
- Eiwitten
- 38 g
- Vetten
- 41 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vezels
- 11 g