Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g Thai sticky rice
- 400 g chicken breasts, cut in pieces
- 100 g water
- 5 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 80 g shallots, halved
- 4 spring onions, cut in lengths (2 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 Tbsp fish sauce
- 1 Tbsp lime juice
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp sugar
- 2 little gem lettuce, heads, leaves separated
- 100 g cucumber, sliced (3 mm)
- 50 g fresh bean sprouts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 622 kJ / 149 kcal
- Eiwitten
- 26.1 g
- Koolhydraten
- 7.9 g
- Vetten
- 1.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Prawn Curry
30min
Tom kha prawns
25min
Minced raw meat
35 min
Green Curry Chicken
55min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Keralan Fish Curry
30min
Steamed Fish
30min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30min
Cauliflower Rice
10min