Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 g fresh mint leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 500 g lamb meat, lean, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g butternut squash, peeled, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
- 20 g rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- 500 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 30 g lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2930.7 kJ / 700.5 kcal
- Eiwitten
- 32.6 g
- Koolhydraten
- 47.3 g
- Vetten
- 43.4 g
- Verzadigd vet
- 12.9 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 357.6 mg
Alternatieve recepten
Keralan Fish Curry
30min
Chicken Saag
50 min
Quick Lamb Dhansak
45 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 Std. 35 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Prawn Bhuna
30min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min