Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 160 g onions, quartered
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1000 g lamb shoulder meat, boneless, cubed (3-4 cm)
-
30
g ghee
of olive oil - 60 g tomato purée
- 1 tsp garam masala
- 150 g plain yoghurt, plus extra for serving
- cooked rice, for serving
- fresh coriander leaves, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3304 kJ / 787 kcal
- Eiwitten
- 36 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 45 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Keralan Fish Curry
30 Min
Chicken Saag
50 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Butter Chicken
50 min
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Prawn Bhuna
30 Min
Beef Korma
2h 25min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30 min
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min