Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mushroom Duxelle
- 225 g fresh portobello mushrooms, quartered
- 10 g dried porcini mushrooms, soaked in boiling water for 15 minutes then drained and squeezed of excess water
- 50 g shallots, halved
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 garlic clove
- 50 g Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme leaves
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Beef Wellingtons
- 200 g unsalted butter, diced (2 cm), then frozen for 1 hour
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
- groundnut oil, for searing and greasing
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3-4 cm thick)
- ground black pepper, for seasoning
- 2 large eggs, beaten
Red Wine Jus
- 50 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme leaves
- 50 g salted butter, diced
- 100 g port
- 150 g red wine
- 100 g liquid beef stock, hot
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6847.6 kJ / 1636.6 kcal
- Eiwitten
- 80.3 g
- Koolhydraten
- 63.2 g
- Vetten
- 109.9 g
- Verzadigd vet
- 57 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 697.6 mg
Alternatieve recepten
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13u. 20min
Bread Sauce
1h 25 min
Béarnaise sauce
20min
Béarnaise Sauce
20min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2 godz. 40 min
Hollandaise Sauce
15min
Peppercorn Sauce
30 min
Bread Sauce
1h 25 min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5h 15min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Yorkshire Pudding
1h