Compatibele versies
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Slow Cooked Lamb Shoulder
- 25 g vegetable oil
- 750 g lamb shoulder meat, boneless, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp cornflour
-
1
meat stock cube (for 0.5 l) (lamb)
of 1 tsp meat stock paste, homemade - 500 g water
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 garlic clove
Red Wine Jus
- 1 banana shallot, halved
- 1 garlic clove
- 1 bunch fresh mixed herbs, leaves only (approx. 5 g)
- 50 g salted butter
- 100 g port
- 150 g red wine
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Carrot and Ginger Purée
- 30 g olive oil
- 500 g carrots, cut in 4 pieces
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in slices (2 mm)
- 100 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 100 g unsalted butter, cut in pieces
- ground black pepper, for seasoning
Roasted Lamb Loin
- 1 Tbsp vegetable oil
- 6 lamb loin (100-150 g each)
- 2 pinches fine sea salt, for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, for seasoning
- 10 g unsalted butter, for basting
- fresh spinach, wilted, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2670 kJ / 638 kcal
- Eiwitten
- 35.3 g
- Koolhydraten
- 21.3 g
- Vetten
- 45.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Best Beer Battered Fish
30min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 godz. 35 min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1h 30min
Slow-cooked Pears in Red Wine
5h
Prawn and Spring Greens Mini Tacos
45 Min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2h 15min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Hot Wings with Blue Cheese Dip
1 Std. 45 Min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 godz. 10 min
Quenelles with Watercress Sauce
2 godz. 45 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min