Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- 500 g mixed game cut in pieces (3 cm) (e.g. pheasant, partridge, duck)
- 500 g chicken, pheasant, partridge or pigeon breasts (or mixture)
- 120 g dried sour cherries
- 200 g port
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 juniper berries, crushed
Hot Water Shortcrust Pastry
- 140 g lard, diced, plus extra for greasing
- 90 g water
- 80 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g plain flour
Filling
- 250 g pork belly, boneless, skinless, cut in pieces (2 cm)
-
250
g smoked bacon, rind removed, cut in pieces
of 250 g pancetta, rind removed, cut in pieces - ½ tsp ground mace
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
Jelly Filling
- 250 g beef stock
- 3 gelatine leaves (or sufficient to set 250 g liquid), soaked in cold water for 5 minutes
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2656 kJ / 635 kcal
- Eiwitten
- 44.3 g
- Koolhydraten
- 39.8 g
- Vetten
- 31.6 g
Alternatieve recepten
Shortcrust pastry
5 Min
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Piccalilli
12sa 35 dk
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Chilli and Apple Jelly
4h 15min
Cauliflower cheese
55 min
Bread Sauce
1h 25min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Ginger Flapjacks
1h 30 min
Lavender Shortbread
1h
Bakewell Tart
1h 50 min
Yorkshire Pudding
1h