Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fruit
- 150 g sultanas
- 150 g currants
- 50 g chopped mixed peel
- 50 g glacé cherries
- 30 g brandy
Marzipan
- 240 g granulated sugar
- 220 g blanched almonds
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 Tbsp orange blossom water
- ¼ tsp natural vanilla extract
- 1 - 2 tsp natural almond extract, to taste
Cake
- unsalted butter, for greasing
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 175 g soft brown sugar
- 175 g unsalted butter, soft
- 3 large eggs
- 15 g golden syrup
- 175 g plain flour
- 1 tsp mixed spice
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
Glaze
- 20 g apricot jam, strained
- 1 egg white, beaten
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2517 kJ / 602 kcal
- Eiwitten
- 9.1 g
- Koolhydraten
- 78.7 g
- Vetten
- 27.8 g
Alternatieve recepten
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min
Farmhouse Fruit Cake
1h 20min
Lavender Shortbread
1 Std.
Victoria Sponge
1h 10min
Rich Shortcrust Pastry
25min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Bakewell Tart
1h 50min
Christmas Cake
517 Std. 45 Min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Rhubarb Crumble
55min
Orange and Marmalade Cake
1 Std. 15 Min
Bara Brith
10 godz.