Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 120 g plain flour
- 100 g sugar
- 120 g white bread, torn in pieces
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp baking powder
- 50 g milk
- 2 large eggs
- 100 g currants
- 30 g mixed candied fruit in small pieces
- 1400 g water, for steaming
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1018 kJ / 243 kcal
- Eiwitten
- 4.1 g
- Koolhydraten
- 34.2 g
- Vetten
- 10 g
Alternatieve recepten
Shortcrust pastry
5 Min
Dundee Cake
3h 10 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Orange and Marmalade Cake
1h 15min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3h
Ginger, Clementine and Honey Steamed Puddings
1h
Chelsea Buns
1h 30 min
Farmhouse Fruit Cake
1h 20 min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1h
Bakewell Tart
1h 50 min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min