Compatibele versies
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 70 g salted butter, cold, diced
- 140 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g water, chilled
Mushroom Duxelle
- 1 shallot, halved
- 10 g unsalted butter
- 200 g chestnut mushrooms, halved
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 g truffle oil
Stilton Rarebit
- 40 g beer
- 75 g Stilton, cut in pieces
- 100 g Cheddar cheese, extra mature, cut in pieces
- 30 g breadcrumbs
- 10 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 tsp English mustard
- 1 dash Worcestershire sauce
Celeriac Purée
- 600 - 700 g celeriac (1 whole celeriac), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 380 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 pieces beef fillet (175-200 g each)
- olive oil, for brushing
- fine sea salt, for seasoning steak
- ground black pepper, for seasoning steak
- 2 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3473 kJ / 830 kcal
- Eiwitten
- 51.3 g
- Koolhydraten
- 28.3 g
- Vetten
- 56.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Béarnaise Sauce
20 Min
Slow-cooked Pears in Red Wine
5 Std.
Quenelles with Watercress Sauce
2 godz. 45 min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50min
Hollandaise Sauce
15min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5 Std. 15 Min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min