Compatibele versies
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions, thinly sliced (5 mm)
- 500 g chicken breasts, skinless, sliced (1 cm)
- 1 red pepper, thinly sliced (5 mm)
- 1 yellow pepper, thinly sliced (5 mm)
- 30 g olive oil
- 1 Tbsp ground coriander
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 50 g water
- 100 g creamed coconut, cut in pieces (see tip)
- 200 g basmati rice (10 minutes cooking time), rinsed
- 180 g tenderstem broccoli, thick stems halved lengthways
- 2 Tbsp poppy seeds
- boiling water, for cooking rice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2485 kJ / 592 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 55 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Natrium
- 520 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mexican Turkey Chilli
40min
Basque Chicken
1h 10 min
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1h 10 min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Chicken and Chickpea Tagine
1 godz. 20 min
Speedy Bean and Chorizo Chilli
20 Min
Mardi Gras Meatballs
1 Std. 5 Min
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Tomato and Basil Chicken Stew
35min
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken and Mushroom Balti
50min