Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice Paste Marinade
- 1 Tbsp paprika
- 1 Tbsp garam masala
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp dried mint
- 2 tsp fine sea salt
- 10 garlic cloves
- 3 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded if desired
- 120 g water
- 60 g Greek yoghurt
- 600 - 700 g lamb shoulder, boneless, diced
Fried Onion Garnish
- 10 g vegetable oil
- 160 g onions, cut in thin wedges
Spiced Onions and Curry
- 1 Tbsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp dried fennel seeds
- 6 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon stick
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 - 3 onions, large, brown, sliced
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 1 pinch garam masala
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2583 kJ / 621 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 43 g
- Verzadigd vet
- 20 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 1071 mg
Alternatieve recepten
Quick Lamb Dhansak
50min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Beef Madras
1h 30 min
Lamb Keema with Peas
1h
Chicken Saag
50min
Quick Lamb Dhansak
45 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 Std. 35 Min
Chicken Jalfrezi
1h
Cape Malay Chicken Curry
1h
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Prawn Bhuna
30 min