Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 150 g tomatoes, quartered
- 50 g fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
- 15 g galangal (Thai ginger), fresh root, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 8 fresh makrut lime leaves
- 100 g Thai chilli sauce, hot
- 2 fish stock cube (for 0.5 l)
- 1000 g water
- 250 g fish fillets (e.g. red snapper, sea bream, monkfish), cut in pieces
- 120 g fresh oyster mushrooms, halved
- 20 g palm sugar
- 100 g fresh clams
- 250 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 20 g fish sauce
- 20 g lime juice
- 3 spring onions, thinly sliced (1 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 968 kJ / 231 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 3.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tom Yum Goong
30min
Keralan Fish Curry
30min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 min
Green Curry Chicken
55 min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Tom Yum with Prawns
25 min
Sesame Seed and Tomato Chutney
1h 10min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Seafood Laksa
25 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Hot and Sour Prawn Soup
15min