Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 stalks fresh lemon grass, tough outer layer removed, cut in pieces (2 cm)
- 3 - 6 fresh red chillies, halved (according to taste)
- 3 dried kaffir lime leaves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 70 g shallots, halved
- 720 g chicken stock
- 60 g fresh shiitake mushrooms, thinly sliced (3 mm)
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 2 Tbsp tom yum paste
- 200 g raw prawns, peeled
- 2 Tbsp lime juice
- 4 sprigs fresh coriander leaves, roughly chopped
- 1 spring onion, halved, then shredded legnthways
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 448 kJ / 107 kcal
- Eiwitten
- 10.4 g
- Koolhydraten
- 10.8 g
- Vetten
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tom Yum with Prawns
25 min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Chicken Rendang
45 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nyonya Steamed Fish
45 min
Tom Yum Goong
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Masala Squid
25 min