Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 400 g water
- 1 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g dried apricots, pitted
- 60 g blanched almonds
- 400 g onions, halved
- 200 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
- 500 g lamb meat
- 200 g aubergines
- 100 g tinned chopped tomatoes
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
of 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
-
2
pinches saffron threads
of 1 tsp ground turmeric - 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- 2 pinches ground black pepper
- 40 - 50 g honey, to taste
-
½
bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
of ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3459 kJ / 827 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 100 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 16 g
Alternatieve recepten
Kedgeree
45min
One-pot Moussaka
30min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1u.
Keralan Fish Curry
30min
Chicken Saag
50min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1u. 20min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Ras el Hanout
15min