Lamb Tagine with Apricots and Honey
TM5

Lamb Tagine with Apricots and Honey

4.3 (111 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 400 g water
  • 1 tsp ras el hanout (see tip)
  • 1 tsp fine sea salt
  • 100 g dried apricots, pitted
  • 60 g blanched almonds
  • 400 g onions, halved
  • 200 g carrots, cut in pieces
  • 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
  • 500 g lamb meat
  • 200 g aubergines
  • 100 g tinned chopped tomatoes
  • ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
    of 1 tsp vegetable stock paste, homemade
  • 1 tsp ground ginger
  • ½ tsp ground cinnamon
  • 2 pinches saffron threads
    of 1 tsp ground turmeric
  • 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
  • ½ tsp ground cumin
  • 2 pinches ground black pepper
  • 40 - 50 g honey, to taste
  • ½ bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
    of ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)

Voeding
per 1 portion
Calorieën
3459 kJ / 827 kcal
Eiwitten
41 g
Koolhydraten
100 g
Vetten
28 g
Vezels
16 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten