Lamb Tagine with Apricots and Honey

Lamb Tagine with Apricots and Honey

4.2 129 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u. 50min
4 portions

Ingrediënten

  • couscous
    250 g
  • water
    400 g
  • ras el hanout (see tip)
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • dried apricots, pitted
    100 g
  • blanched almonds
    60 g
  • onions halved
    400 g
  • carrots cut in pieces
    200 g
  • olive oil plus 2 Tbsp
    20 g
  • lamb meat
    500 g
  • aubergines
    200 g
  • tinned chopped tomatoes
    100 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    ½
    1 tsp vegetable stock paste, homemade
  • ground ginger
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • saffron threads
    2 pinches
    1 tsp ground turmeric
  • lemon juice to taste
    1 - 2 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • honey to taste
    40 - 50 g
  • fresh coriander leaves only, chopped (see tip)
    ½ bunch
    ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Eiwitten 41 g
Calorieën 3459 kJ / 827 kcal
Vetten 28 g
Vezels 16 g
Koolhydraten 100 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...