Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 400 g water
- 1 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g dried apricots, pitted
- 60 g blanched almonds
- 400 g onions, halved
- 200 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
- 500 g lamb meat
- 200 g aubergines
- 100 g tinned chopped tomatoes
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
of 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
-
2
pinches saffron threads
of 1 tsp ground turmeric - 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- 2 pinches ground black pepper
- 40 - 50 g honey, to taste
-
½
bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
of ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3459 kJ / 827 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 100 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 16 g
Alternatieve recepten
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Keralan Fish Curry
30 min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Beef Bourguignon
1h 30 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40 min
One-pot Moussaka
30 min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Sri Lankan Red Beef Curry
1 Std. 35 Min
Rhubarb Crumble
55 min
Masala Hake at 55°C
55 min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1 Std. 10 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min