Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g onions, quartered
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 tsp ground cinnamon
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 160 - 180 g grilled aubergine slices, in oil, drained (1 x 250 g jar), sliced if large
- 2 Tbsp fresh mint leaves, roughly chopped
- 4 - 6 wholemeal pitta breads (see tip)
- 150 g feta cheese, crumbled
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2616 kJ / 625 kcal
- Eiwitten
- 39 g
- Koolhydraten
- 45 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 13 g
- Natrium
- 1490 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn and Chorizo Paella
45 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Dukkah Lamb Meatballs with Quinoa and Yoghurt Sauce
40min
Beef and Bean Enchiladas
40min
Warm Chicken Peanut Noodle Salad
25min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 Min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 Std. 40 Min
Speedy Bean and Chorizo Chilli
20 Min
Moroccan Chicken and Couscous
45 Min
Chilli Con Carne
35min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 Min
Chilli Beef with Lemon Feta
30min