Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 1.3 g
- Vetten
- 30.4 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 768.9 mg
Alternatieve recepten
Salmon kabsa
40 min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min
Lamb sfiha
1h 20 min
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min
Salmon kabsa
35 min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Wagyu beef manti with peas, pickled onions and garlic yoghurt
2 godz.
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min