Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 1.3 g
- Vetten
- 30.4 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 768.9 mg
Alternatieve recepten
Fig and walnut ice cream
8h 40min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1h 30min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Salmon kabsa
40min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min