Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb patties
- 70 g red lentils
- 1700 g water
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 300 g lamb mince
- 1 tsp cumin seeds
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp green mango powder (see Tips)
- 70 g breadcrumbs
- 2 tsp salt
- 7 eggs
- 3 tbsp vegetable oil, plus extra to grease
- 10 cm piece fresh ginger, peeled and cut into julienne
- 20 g white vinegar
Assembly
- 6 bread rolls, cut into halves horizontally
- tamarind chutney, for garnishing (see Tips - optional)
- 1 fresh tomato, cut into slices (optional)
- ½ cucumber, cut into slices (optional)
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into thin slices (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1997.8 kJ / 475.7 kcal
- Eiwitten
- 28.6 g
- Koolhydraten
- 39.3 g
- Vetten
- 21.9 g
- Verzadigd vet
- 5.8 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 1204.1 mg
Alternatieve recepten
Biryani
1h 25 min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Adobo beef
1h 10 min
Samosa with fresh tomato chutney
2 godz.
Beef rendang
1h 55 min
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Moroccan doughnuts
2u. 10min
Gulab jamuns
2 Std. 50 Min
Chicken korma
45 min
Curried chicken rasam
50 min
Mango rice
35 min
Baingan ka bharta
1h 20 min