Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Yoghurt tahini sauce
- 50 g water, cold
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice, freshly squeezed
- 100 g tahini paste
- 400 g yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and dish assembly
- 10 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 1 lemon, zest only
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1000 g chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)
- 800 g water
- 2 large pita breads
- vegetable oil for frying
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3824 kJ / 914 kcal
- Eiwitten
- 46.8 g
- Koolhydraten
- 47.6 g
- Vetten
- 60.9 g
Alternatieve recepten
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Spinach Fatayers
2h
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55min
Yoghurt and cucumber salad
5 Min
Raw kibbeh
15 Min
Chicken moghrabieh
1h 25min