Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Yoghurt tahini sauce
- 50 g water, cold
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice, freshly squeezed
- 100 g tahini paste
- 400 g yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and dish assembly
- 10 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 1 lemon, zest only
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1000 g chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)
- 800 g water
- 2 large pita breads
- vegetable oil for frying
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3824 kJ / 914 kcal
- Eiwitten
- 46.8 g
- Koolhydraten
- 47.6 g
- Vetten
- 60.9 g
Alternatieve recepten
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Arabian ice cream
10 Std. 25 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken with bulgur and vegetables
3h 5 min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min