Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
of 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread, toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots, fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2728 kJ / 652 kcal
- Eiwitten
- 39.8 g
- Koolhydraten
- 62.1 g
- Vetten
- 27.1 g
Alternatieve recepten
Kashta cream
10 dk
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1sa 10 dk
Garlic dip (toum)
15 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1sa 35 dk
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Cheese sambousek
1h 45min
Falafel
1h 25min
Arabian spice mix
5min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Chicken pastilla
1sa 10 dk