Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
of 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread, toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots, fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2728 kJ / 652 kcal
- Eiwitten
- 39.8 g
- Koolhydraten
- 62.1 g
- Vetten
- 27.1 g
Alternatieve recepten
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Arabian ice cream
10h 25min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35 min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Cheese sambousek
1h 45min
Okra and meat stew (bamia)
1 Std.
Raw kibbeh
15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Gazelle horns
1 Std.
Tarator (tahini dip)
5 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min