Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Koftas
- 20 g fresh parsley, cut in pieces
- 150 g spring onions, cut in pieces
- 900 g lamb shoulder, minced
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pepper Sauce
- 300 g onions, quartered
- 150 g red peppers, cut in pieces (3 cm)
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g tinned whole peeled tomatoes, in juice
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g potatoes, sliced (2-3 mm)
- 350 g tomatoes, sliced (2-3 mm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2400 kJ / 576 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 42 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Spinach Fatayers
2h
Stuffed Moroccan Breads
2 Std. 45 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min