Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bread Dough
- 50 g milk
- 130 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
of 15 g fresh yeast, crumbled - 1 vanilla pod
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g olive oil
Baharat Spice Mix
- 100 g white peppercorns
- 1 Tbsp ground nutmeg
- 1 tsp cloves
- 15 cardamom pods
- 2 tsp ground cinnamon
Spinach Filling
- 20 g lemon juice
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp sumac (see tip)
- 1 tsp harissa paste
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 600 g fresh spinach leaves
- 30 g pine nuts
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1333 kJ / 313 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vetten
- 8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 Std. 40 Min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Bulgur Wheat
35min
Quinoa and Vegetable Bowl with Tahini Dressing
40min