Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 200 g onions, quartered
- 400 g lamb shoulder, preferably bone-in (see tip), cut in pieces (4 cm x 4 cm)
- 3 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g olive oil
- 400 g carrots, cut in pieces (approx. 1.5 cm)
- 250 g turnips, cut in 6 or 8 pieces (depending on size)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 900 g water
- 300 g chicken breasts, skinless, cut in fine strips (approx. 2 cm long)
- 6 spicy sausages (e.g. merguez) (optioneel)
- 400 g courgettes, sliced (approx. 1.5 cm)
- 350 g couscous, medium grain
- 70 g raisins
- 350 g tinned chick peas, drained
-
1 - 2
tsp harissa paste
of 1 - 2 tsp chilli paste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3753 kJ / 900 kcal
- Eiwitten
- 51 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 11.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spicy Chicken Curry with Rum and Basmati Rice
45min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40min
Seven Spice Chicken with Rice
35min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach
1h
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1h 15min
Crêpes
1h 15min