Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 150 g spelt grains
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 200 g red peppers, diced (approx. 5 mm)
- 300 g chicken breasts, cut in strips (approx. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 40 g almonds
- 40 g shallots, halved
- 4 - 5 sprigs fresh mixed herbs (e.g. coriander, parsley), leaves only
-
20
g wine vinegar
of 20 g balsamic vinegar - 20 g freshly squeezed lemon juice (optioneel)
- 60 g rocket leaves
-
20
g pine nuts
of 20 g whole mixed nuts (e.g. walnuts, hazelnuts)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1224 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Meatballs with tomato sauce
45min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30min
Turkey Burgers with Caramelised Onion and Pepper
30min
Chicken, Aubergine, Spinach and Lentil Curry, Quick Flatbreads, Frozen Fruit Sorbet
1h
Cod with citrus butter
50 min
Balsamic Spelt Salad
20min
Beetroot Salad
10min
Bacon-wrapped Turkey Leg with Potatoes
1h 40min
Asian-style Chicken, Rice and Vegetables
40 min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1h 30min
Chicken with creamy vegetable sauce
50 min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35 min