Muhamara dip

Muhamara dip

4.8 34 beoordelingen
Voorbereiding. 5min
Totaal 5min
450 g

Ingrediënten

  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    100 g
  • bread in pieces
    40 g
  • red pointed peppers roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
    350 g
    350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
  • garlic cloves
    2 - 4
  • shelled walnuts
    75 g
  • pomegranate molasses
    2 tbsp
  • freshly squeezed lemon juice adjust to taste
    1 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground paprika
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    ¼ tsp
  • Aleppo pepper flakes (optioneel)
    1 tsp
    1 tsp dried chilli flakes
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • fresh parsley or mint leaves, to garnish

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 450 g

Eiwitten 18.1 g
Calorieën 7891 kJ / 1886 kcal
Vetten 172.6 g
Koolhydraten 65 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...