Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, in pieces
-
350
g red pointed peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
of 350 g fresh Aleppo peppers, roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip) - 2 - 4 garlic cloves
- 75 g shelled walnuts
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed, adjust to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
-
1
tsp Aleppo pepper flakes (optioneel)
of 1 tsp dried chilli flakes (optioneel) - ½ tsp salt, adjust to taste
- fresh parsley or mint leaves, to garnish
- Voeding
- per 1 Complete recipe
- Calorieën
- 7891 kJ / 1886 kcal
- Eiwitten
- 18.1 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 172.6 g
Alternatieve recepten
Baba Ganoush
1 Std.
Muhamara dip
30 Min
Spinach Fatayers
2h
Tahini dip (tarator)
5 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 Min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 Std. 10 Min