Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Eiwitten
- 73.8 g
- Koolhydraten
- 30.1 g
- Vetten
- 42.3 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 10.3 g
- Natrium
- 1812.8 mg
Alternatieve recepten
Jambalaya
35min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50min
Chilli raita potato salad
55min
Moroccan harira soup with chicken
55min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Tarator (tahini dip)
5min
Falafel
25 godz. 30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2u. 45min
Falafel
1h 25 min
Chilorio shredded pork with lime-pickled onions
2 Std. 15 Min