Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Eiwitten
- 73.8 g
- Koolhydraten
- 30.1 g
- Vetten
- 42.3 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 10.3 g
- Natrium
- 1812.8 mg
Alternatieve recepten
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Baba ghanoush
1h
Fatayer (spinach turnovers)
1sa 35 dk
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1sa 35 dk
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4 Std. 30 Min
Samke harra
35 min
Hungarian goulash
1h 30min
Tarator (tahini dip)
5min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55 min