Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 2 tbsp olive oil or ghee, melted
- 2 tsp caraway seeds
- 2 tsp ground cinnamon
- 750 g chicken thigh fillets, cut into pieces (5 cm)
- 1000 g water
- 1 tsp ground black pepper
- 70 g unsalted butter
- 2 tsp salt
- 300 g pickling onions (small)
- 250 g Lebanese pearl couscous (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2540.3 kJ / 604.8 kcal
- Eiwitten
- 40.3 g
- Koolhydraten
- 55.8 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 9.1 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 864.4 mg
Alternatieve recepten
Samke harra
35 Min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Fish tagine with tahini
1h 15min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Raw kibbeh
15min
Tuna and olive empanaditas
4h 5min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Tarator (tahini dip)
5min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min