Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chia and quinoa tortilla chips
- 50 g white quinoa
- 50 g white chia seeds
- 50 g polenta
- 2 tbsp sesame seeds
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 tsp lime juice (approx. ½ lime)
- 60 g water
Sun-dried tomato, chilli and cashew dip
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 30 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 120 g raw cashew nuts
- 1 red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 1 tbsp lemon juice
- 100 g sun-dried tomatoes, drained
- 30 g extra virgin olive oil
Pumpkin dip
- 500 g pumpkin, peeled, cut into pieces (4 cm)
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 100 g pine nuts, toasted
- 2 tbsp goat's cheese
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Artichoke dip
- extra virgin olive oil, for greasing
- 60 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ¼ brown onion, cut into halves
- 250 g marinated artichoke hearts, drained
- 135 g mayonnaise (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2419.5 kJ / 576.1 kcal
- Eiwitten
- 16.7 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 44.2 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 10.5 g
- Natrium
- 378.7 mg
Alternatieve recepten
Gluten free sourdough bread
192h 20 min
Turmeric latte
25 min
Almond quinoa pastry
50 Min
Seeded tahini crackers
1hod. 10min
Coriander pesto
5min
Grilled eggplant dip
2h
Hommus dip
5min
Pumpkin and turmeric loaf
1 godz. 50 min
Orange and mango chia pudding
3h 15min
Coconut and beetroot balls
40 Min
Chunky basil pesto dip
10 min
Hommus
15min