
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chia and quinoa tortilla chips
- 50 g white quinoa
- 50 g white chia seeds
- 50 g polenta
- 2 tbsp sesame seeds
- 2 pinches sea salt to taste
- 2 tsp lime juice (approx. ½ lime)
- 60 g water
Sun-dried tomato, chilli and cashew dip
- 1 fresh long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
- 1 garlic clove
- 30 g Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)
- 5 sprigs fresh coriander leaves only
- 120 g raw cashew nuts
- 1 red capsicum deseeded and cut into quarters
- 1 tbsp lemon juice
- 100 g sun-dried tomatoes drained
- 30 g extra virgin olive oil
Pumpkin dip
- 500 g pumpkin peeled, cut into pieces (4 cm)
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 100 g pine nuts toasted
- 2 tbsp fresh goat's cheese
- 2 sprigs fresh basil leaves only
- 1 tsp ground cumin
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Artichoke dip
- extra virgin olive oil for greasing
- 60 g Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)
- ¼ brown onion cut into halves
- 250 g marinated artichoke hearts drained
- 135 g mayonnaise (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 576.1 kcal / 2419.5 kJ
- Eiwitten
- 16.7 g
- Vetten
- 44.2 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vezels
- 10.5 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Natrium
- 378.7 mg