Compatibele versies
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes, drained
- 250 g water, room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt, to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2553.8 kJ / 608 kcal
- Eiwitten
- 18.4 g
- Koolhydraten
- 13.5 g
- Vetten
- 48.6 g
- Verzadigd vet
- 6.6 g
- Vezels
- 25.6 g
- Natrium
- 649.9 mg
Alternatieve recepten
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 Min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1h 45 min
Miso kraut
168 Std. 20 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Vitality truffles
25min
Hommus
15min
Beetroot salad
10min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Falafel crackers
40 Min
Almond quinoa pastry
50min
Spelt and buckwheat tortillas with chilli con carne
1h 50 min
Artichoke and bean ragout
1h 30min