Compatibele versies
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes, drained
- 250 g water, room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt, to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2553.8 kJ / 608 kcal
- Eiwitten
- 18.4 g
- Koolhydraten
- 13.5 g
- Vetten
- 48.6 g
- Verzadigd vet
- 6.6 g
- Vezels
- 25.6 g
- Natrium
- 649.9 mg
Alternatieve recepten
Seeded tahini crackers
1 Std. 10 Min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Black tahini and beetroot hommus
1 Std. 10 Min
Spelt and buckwheat tortillas with chilli con carne
1 Std. 50 Min
Falafel crackers
40min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30min
Coriander pesto pizza
1h 30min
Hazelnut dukkah with fennel
50min
Baba ghanoush
1h
Hommus
15min