Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kibbeh
- 260 g fine burghul
- hot water, for soaking
- 1 tomato, cut into quarters
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 tbsp dried mint
- 1 tbsp sumac
- 1 tsp paprika
- 1 pinch cayenne pepper
- 1 tbsp tomato puree
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 10 fresh mint leaves
- 10 fresh coriander leaves
- 1 tsp extra virgin olive oil
Assembly
- ice cold water
- 1 baby radish, cut into thin slices
- 1 heirloom (candy stripe) beetroot, cut into thin slices (see Tips)
- 3 cocktail pickled onions, cut into thin slices
- rocket, to serve
- 120 g Greek-style natural yoghurt
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1587 kJ / 377.9 kcal
- Eiwitten
- 10.6 g
- Koolhydraten
- 54.7 g
- Vetten
- 10.5 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 11 g
- Natrium
- 526.3 mg
Alternatieve recepten
Orange grove beghrir with orange blossom yoghurt
4 Std. 50 Min
Toum
15min
Falafel
25 Std. 30 Min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Kashta cream
10 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Arabian ice cream
10h 25min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Raw kibbeh
15min
Chicken moghrabieh
1h 25min