Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
TM6 TM5 TM31

Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs

4.9 ( 7 beoordelingen )

Ingrediënten

Botrytis soaked figs

  • 150 g botrytis semillon
  • 70 g caster sugar
  • 1 vanilla bean cut into half lengthways, seeds scraped
  • 1 cinnamon quill
  • 2 star anise
  • 2 pinches ground nutmeg
  • 150 g dried figs

Ricotta

  • 1800 g full cream milk
  • 80 g white vinegar

Shortcrust pastry

  • 100 g unsalted butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
  • 230 g plain flour
  • 1 pinch salt
  • 50 g icing sugar
  • 3 egg yolks

Cheesecake filling

  • 80 g dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
  • 40 g raw hazelnuts toasted
  • 150 g cream cheese
  • 100 g caster sugar
  • 100 g sour cream
  • 2 eggs
  • 40 g mixed peel
  • 40 g brandy

Voeding
per 1 portion
Calorieën
508.5 kcal / 2127.7 kJ
Eiwitten
11.2 g
Vetten
25.4 g
Koolhydraten
55.6 g
Vezels
2.8 g
Verzadigd vet
12.1 g
Natrium
160.5 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten