
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 100 g unsalted butter plus extra for greasing
- 50 g icing sugar
- 230 g plain flour plus extra for dusting
- 1 pinch salt to taste
- 3 egg yolks
Filling
- 1 lemon zest only, no white pith
- 100 g caster sugar
- 220 g lemon juice (approx. 6-7 lemons)
- 65 g unsalted butter cut into pieces
- 6 eggs
Meringue
- 4 egg whites room temperature
- 150 g icing sugar
- ¼ tsp cream of tartar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 339.5 kcal / 1420.4 kJ
- Eiwitten
- 8 g
- Vetten
- 16 g
- Koolhydraten
- 41.9 g
- Vezels
- 0.7 g
- Verzadigd vet
- 8.7 g
- Natrium
- 74.6 mg