Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 1 egg
- 50 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 lime, zest only (no white pith)
- 220 g plain flour
Lime curd
- 120 g caster sugar
- 3 fresh limes, juice only (approx. 60 g)
- 1 tsp cornflour
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 3 egg yolks
Meringue
- 2 egg whites, room temperature
- ¼ tsp cream of tartar
- ½ tsp vanilla bean paste
- 100 g icing sugar (see Tips)
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1198.9 kJ / 285.5 kcal
- Eiwitten
- 4.1 g
- Koolhydraten
- 36.3 g
- Vetten
- 14 g
- Verzadigd vet
- 8.7 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 22.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1h
Profiteroles
2h
Caramel vanilla bourbon sauce
40min
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
Sweet shortcrust pastry
1h 50 min
Mini French apple cakes
1 godz. 35 min
Lemon meringue tarts
25h 30min
Meringues
5h
Buttermilk scones
35 min
Pavlova
6 godz.
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min
Sticky date pudding
1h 30min