Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon curd
- 225 g sugar
- 2 lemons, peel only, no white pith and juice reserved
- 1 lime, peel only, no white pith and juice reserved
- 5 eggs
- 4 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
- ½ vanilla bean, seeds only
- 100 g salted butter, cut into pieces
Short crust pastry
- 100 g sugar
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 2 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
- 20 g cold water
- 1 pinch sea salt
Swiss meringue
- 180 g sugar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1717.9 kJ / 410.6 kcal
- Eiwitten
- 5.8 g
- Koolhydraten
- 59.9 g
- Vetten
- 17.3 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 146.7 mg
Alternatieve recepten
White Christmas
2h 25min
Brandy snaps
30min
Crayfish pâté
4h 45min
Sticky date pudding
1h 30min
Pavlova
6h
Lemon meringue pie
3 Std.
Lemonade scones
25min
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Lemon curd (TM6)
15 Min
Custard
10 Min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min