Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon curd
- 225 g sugar
- 2 lemons, peel only, no white pith and juice reserved
- 1 lime, peel only, no white pith and juice reserved
- 5 eggs
- 4 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
- ½ vanilla bean, seeds only
- 100 g salted butter, cut into pieces
Short crust pastry
- 100 g sugar
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 2 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
- 20 g cold water
- 1 pinch sea salt
Swiss meringue
- 180 g sugar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1717.9 kJ / 410.6 kcal
- Eiwitten
- 5.8 g
- Koolhydraten
- 59.9 g
- Vetten
- 17.3 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 146.7 mg
Alternatieve recepten
Lamington swiss roll
25h 40 min
Lemon meringue pie
3h
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Lemon curd (TM6)
15min
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15min
Lemon meringue cupcakes
1h 30 min
Brandy snaps
30min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2sa 40 dk
Classic lemon tart
3h 10min
Lemonade scones
25min
Pavlova
6u.