Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 230 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch sea salt
- 100 g butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 50 g icing sugar
- 3 egg yolks
Filling
- 250 g white sugar
- 3 lemons, zest only, no white pith
- 5 eggs, room temperature
- 200 g pouring (whipping) cream
- 110 g lemon juice (approx. 3 lemons)
- icing sugar, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2066 kJ / 492 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 60 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 14.3 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 83.3 mg
Alternatieve recepten
Lemon meringue pie
3 godz.
Sweet shortcrust pastry
1sa 50 dk
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Lemon tart
2 godz. 15 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Meringues
5h
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min
Pavlova
6 godz.
Portuguese-style custard tarts
40 Min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Sticky date pudding
1 Std. 30 Min