Apparaten en accessoires
Classic lemon tart
Voorbereiding. 20min
Totaal 3u. 10min
8 portions
Ingrediënten
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
sea salt1 pinch
-
butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Filling
-
white sugar250 g
-
lemons zest only, no white pith3
-
eggs room temperature5
-
pouring (whipping) cream200 g
-
lemon juice (approx. 3 lemons)110 g
-
icing sugar to serve (optional)
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
83.3 mg
Eiwitten
9.5 g
Calorieën
2066 kJ /
492 kcal
Vetten
25 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
14.3 g
Koolhydraten
60 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Pavlova
6u.
Mini lemon curd tarts
2u. 20min
Decadent dark chocolate brownies
1u. 30min
Chocolate fondant cake
40min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1u. 15min
Lemon meringue pie
3u.
Chocolate mousse
3u. 20min
Quiche Lorraine
45min
Sweet shortcrust pastry
1u. 50min
Shortcrust pastry
5min
Lemon tart
2u. 15min
Hazelnut torte
3u. 15min