Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 150 g water
- 90 g olive oil
- ½ tsp salt
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 400 g fresh spinach leaves (see Tips)
- 350 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp salt
- 1 tsp sumac
- 100 g lemon juice
Assembly
- plain flour, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 297.7 kJ / 70.9 kcal
- Eiwitten
- 1.7 g
- Koolhydraten
- 8.6 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 177.6 mg
Alternatieve recepten
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30 min
Lamb sfiha
1h 20 min
Fatayer with cheese and mint
2h 15 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Semolina cake (namoura)
1h 50 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Tahini dip (tarator)
5 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Tarator (tahini dip)
5 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min